I need a visit to vienna





Torekov min lilla pärla. Vackert vare sig det är varmt och grönt eller som nu täckt av snö.

Näe kära vänner imorgon måndag så beger jag mig till Wien med Nina. Hoppas att få se lite kulturella ställen som jag har läst så mycket om på musiken såväl som på konsten. Ska få träffa fina människor som jag inte träffat på 2,5 år ska bli helt underbart. Någon nyårsklänning har jag inte heller så det blir det att man får ge sig ut på jakt efter. Nu måste jag packa det sista och sedan bara hoppas på att man slipper något strul imorgon.

Visade mitt pass för mamma och påpekade hur ful min passbild är och att jag ser ut som en uggla på den. Lite senare hör jag hur någon sjunger:
"Vill du se en uggla? Se i Fridas pass."
(...)

Ses 3/1 2011. (8/1 i Växjö mest troligt. David :)
Puss
X


Juldagsfirande

Den obligatoriska annandags huvudvärken är här. Märks att man börjar bli gammal. Men igår var det trevligt många kära återseenden. Fick ju träffa min favvis Antonio ♥ Lite bilder från gårdagen på Swensons.







Idag har tvn varit min bästis. Filip och Fredrik mestadels. Lite starke man också. Snart kommer nya hipp hipp avsnitt och OM jag är taggad "Jovisst kan jag äta hamburgare när jag går på stan.. Fast inte när jag går med stavarna." Väldigt lovande. Ska skänka en tanke till Itzhak (äe jag vet inte hur det stavas och är för bakis för att googla idag.) när jag befinner mig i Wien där alla de klassiska gubbarna en gång höll till.




Jul jul strålande jul

Min julafton var väldigt mysig och lugn. Starks kom över senare på kvällen och det blev julklappsspel, mamma blev ägare av en Maria montazami tofs :) Fick fina julklappar på köpet av fina familjen. ♥



Doris sitter i fönstret och håller koll.

"Våran gran är grannast i stan med karameller och marsipan"

Fredrik och Doris blev en aning trötta efter julmaten.

Fiiiiin julklapp från storebror Richard. Den stod högt på listan vill jag lova.

Fint halsband som jag fick av mamma.

Av andra storebrodern fick jag en liten ipod, så nu kan jag inte skylla på
att jag inte har någon musik för att inte kunna gå ut och springa. Låg dessutom
i gulligaste lilla lådan.

Har varit i promenix i vinterlandet och sedan frossat, vilket faktiskt hör julen till. Jag har inte dåligt samvete (som vanligt) Ikväll blir det firande av juldagen i torekov enligt tradition.

Jorden snurrade min vän
rymden var vår himmelsäng
Vi blev barn på nytt igen
i ett konfettiregn
Och vi skålade igen
när vi funnit vägen hem
Vi brann upp men levde kvar
i ett konfettiregn


Håkan Hellström & eldkvarn-konfettiregn

GOD JUL

Ville bara passa på att önska en riktigt god jul om du ändå var här inne och kikade.


strul

Bloggen kruxar lite så inläggen har kommit i fel ordning, tänkte bara säg det. Och att jag tryckte på ladda upp kanske femton ggr i frustation innan jag märkte ngt så kommer det en hel radda nu i efterhand så.. Sry!


När jag såg hur snygg Klingan är i lugg så tänkte jag "JAG VILL OCKSÅ!"
För en liten förändring. Men sen kom jag på... Jag är ju inte ens en femte del så snygg som henne.
Hon skulle vara snygg i precis vad som.

Näe. God natt igen!


.

Egentligen älskar du inte mig
Och egentligen
är det okej med mig
För jag älskar ingen alls
Sånt där är slöseri med tid

Jag var ingen
Du var aprilhimlen

Minnen av aprilhimlen-Håkan



Bilder från weheartit.com



Mina mest använda ord! Enligt facebook...

Var tvungen att testa vilka ord jag använder mest på facebook. Här är listan:

Bra
Fredag

Lite
Mycket
Ikv
Awesome
Sivans
Kanske
Imorgon (Min favoritdag)
Helg
Johnossi
vore
väl
Timo
Tillbaka
Tänkte (Även om det ligger på 16e plats är det åtminstone med.)
Tack 
Stallvägen
Säger
Helsingborg

Plus några udda ord som du har slängt ur dig.... Skolföreställningar, kollektivtrafiken, midsommarfinheten

Okej reflektioner över detta? 1. HÅKAN. Pratar jag ju jämt om varför är han inte ens med på listan?
2. Okej okej. Jag inser det är mycket helg och fest över det hela fredag ligger tvåa på listan och Sivans på plats sju. Skola, plugg eller andra seriösa ord finns inte ens med.

Ja jag tror att ni fick samma insikt som jag... Det här kan ju inte stämma helt. Måste vara något lite lurt över det hela.
Och vaddå är ord så som skolföreställningar, kollektivtrafiken, midsommarfinheten de mest udda jag har använt? Bra ligger dock överst och dåligt finns inte ens med, vad positiv jag är då!


Hittade en gammal  vinterbild från Torekov. Nu har vi bra mycket mer snö. Tycks aldrig vilja sluta, man ser ingenting. Och jag som hade tänkt mig en liten promenix och ta nya vinterbilder. Måste till ica också och köpa det sista som skulle vara pricken över i:et till julklapparna. Jag är ju dock inte den som ger mig ut i snöstorm i första taget.. Får helt enkelt se hur det blir med det.

Största storebror ska inte fira med oss imorgon. Första gången jag är utan ngn av mina bröder till jul. Fredrik är i Sthlm och ska åka hem idag så hoppas hoppas att inte flygen krånglar så att han inte kommer fram. Helt brödralös vill jag helst inte vara till jul.

Xxx


Dan före dan

Yes idag är det dan före doppare dan. Mysigt. Vad långsamt dagen har gått känner mig som fem igen går bara och väntar. Kanske lika bra att lägga sig snart och sedan få lite jul.


Mitt stökiga flickrum. Doris skulle tvunget vara med när jag slog in mina julklappar..

Köpte en skjorta till min brossa.Var tvungen för jag tyckte att den var så fin.
Det är ju dock en väldigt stor risk att köpa kläder till honom för visso.

Del 2 av mamma och pappas julklapp, den andra är i uterummet på kylning..



Min nya klänning.

Fick en tidig julklapp idag. Eller två t.om. De fina necessärerna.
Köpte grejer på indiska och fick chic på köpet. Wonder why, men klagar inte.
Märkte det inte ens förän idag när jag packade upp grejerna.

Nattinatti.
Tsss:)

Julbak&mys bilder

Samtidigt som jag sitter och lägger upp bilder på facean kan jag passa på att lägga upp lite bilder på bloggen från igår. Effektivt det må jag säg.

Malle kussi med kaveln i högsta hugg!

Bild med kanske inte den bästa skärpan. Föreställer Marie & Nicco & en
stycket Hugo i bakgrunden kan jag förtydliga för er.

En stycket Frida P.

Jag och Malin sitter och knåpar med våra pepparkakor.

David, Nicco & Hugo fixar julgodiset



Sjunger lite julsånger?


Gulle Märy Päry.


Hugo Hugo lurifax... Var lite av varje i de dära godisarna va.



WO?

Varför är just jag osmidigast i hela världen?

Världens chans,öppet mål och jag skjuter över. Tio kanske femton meter. Varenda gång.

Jag kan helt enkelt inte spela spelet.

Man kan aldrig få för mycket tofsar

Igår var först jag och Malin kussi ute på en liten sväng innan vi sedan gick på julbak & glöggmys hemma hos Marie. Upptäckte att jag är väldigt dålig på att baka pepparkakor och kammade hem en spelande slips i julklappsspelet. Det var en mysig kväll och bilder kommer.

Idag har jag gjort lite bankärenden (typ.. tog chansen att låta lite viktig.) Sedan åkte jag och Nina ut på lite äventyr blev fika på favvis fiket och de sista julklapparna fixades. Nästan.. Sista touchen kvar som jag får ta itu med imorgon. Dagarna kvar till Wienresan är inte många, hoppas nu bara att flyget inte ställs in. Vore typiskt min vanliga tur!

Lite övriga bilder tills vidare.


Bilder från Sivans i onsdags innan alla andra hade kommit och vi kunde
rocka järnet själva på dansgolvet! ♥


Utsikt från min farbrors hus, farbror Olle var dock inte hemma när jag och
pappa skulle göra ett besök i måndags.


Doris betraktar helst snön från insidan. Snart ska vi ta in granen ett litet
orosmoment. Får se hur länge den får stå i välbehåll innan fröken river hela
altet.


För övrigt har jag införskaffat min första tassel. Eller tofs som vi säger i Sverige. Mkt nöjd ska visa tids nog vart den ska befinna sig.
Puss&Adjö

Hej mitt vinterland nu är jag här!

Efter en livlig och hård helg är jag nu tillbaka välmående och oskadd i Torekov. Livlig ja det var passande ord för mycket har hänt och jag känner att det här med julen och grejer är nog inte bra för mina nerver. För det sägs det ju att mina nerver sitter på utsidan..

Blev ett kvällsbesök på Väla igår. Tillsammans med x-antal tusen andra. Då trodde jag att jag skulle kollapsa inte köpt en enda julklapp och att gå och titta i lugn och ro var ju en omöjlighet. Fick iaf köpt några, och hittade andrum inne på H&M hittade en klänning på rea som jag gav mig själv som ett lugnande hjälpmedel. Träffade även min gamle käre vän Joakim mitt i smeten så det var en trevlig överraskning.

Min katt är också en bidragande stressfaktor. Man får ha ständig koll. Hon blir lite tokig nu när hon inte går ut och springer av sig.


-So where do you come from?
-Iran.
-Oh.. I-ran.

Kan inte låta bli att skratta åt den lilla vitsen från helgen.

Mer another time, nu får jag roa mig med lite semiotisk bildanalys istället som måste bli klar. Det är inte som att ha jullov när man gick på mellanstadiet inte.
Puss & adjö


Hajåhåvadigå

Hade en underbart bra kväll igår. Mindre pigg idag. Har varit ganska så fnissigt dock och hela dagen har passerat utan att så mycket vettigt har blivit gjort, suttit nästan tre timmar på bibblan i ett grupprum i en temperatur inte långt ifrån en bastus. Sedan blev det lite taccos & paradisefinal med jossan, frida och memlan (förlåt att jag skrev era namn med små bokstäver var för lat för att trycka på caps.) Hade ju ett mysigt frukostmöte imorse också med fler medverkande än vanligt och alla var ungefär lika pigga och glada.

Skrattade nästan konstant igår, Babak (mr bombastik, fantastic) sanslöst rolig kille. Allt köttande med Elin, "Kött precis det jag vill ha ju!" och allt allt annat. Felsjungningen av gubben i lådan "Jag tog en smula av dig och fick en kula tillbaks."


Kör på den gamla bilden som Malin tagit.

Näe hujeda mig. Ska ha redovisning imorgon.. Får gå som det går. Mycket som händer nu. Busy helg lär det bli. Bartömning x2 t.ex. Så börjar jag få lite julångest. Antal köpta julklappar=0. Helst ska man ju hinna med storstädning, packning, tvättning mm innan hemresan på söndag.

Nu är näsan täppt och jag är trött som en tok så ses la om jag lyckas överleva denna helg.
Sov så sött.
Justeja. Funderar på ett nytt "tema" för bloggen.. "David utan dig är jag underbar." Nog bäst hittills men förslag är välkomna.


Skojade bara Davido.. Du vet att jag gillar dig ;) & du kommer nog att sakna Fridap en liten aning när jullovet vankas..

Do not iron your hair

F- Fick ett sms av Matilda hon tycker att jag är lik Bridget Jones!
J- Jasså. Men varför tycker hon det?
F- A men du vet vi är lika klantiga och osmidiga...
J- Nä du är inte klantig..
F- Nä. Så klantig är jag nog inte ändå.

-Säger jag och lägger mobilen på bordet. Fem sekunder senare välter jag ner den så att den går i tre delar-
Aja man hann ju tro på det en liten stund åtminstone.


"What ever you do, do not iron your hair."

Rudolf med röda mulen


 
Låg ett stycket Elle i min brevlåda idag. Kommer nog aldrig att kunna avsluta
min premunation nu, den ger mig otroligt mycket inspiration och gör mig glad.
Så det fick bli mitt sällskap när jag sjönk ner snörvlandes omgiven av mitt täcke
i soffan med ljus och fika.

 
Hittade lite bilder från förra lördagen som jag helt glömt att lägga in.
Ingen av ngn vidare kvalle, det spårade ju en aning. Men vi spelade förfestspelet iaf.
 
Frida demonstrerar hur mycket snö vi har fått här i Växjö.

 
De två sista bilderna är från helgen i Nässjö. Sötaste lilla tissen Flisan.
Som är tillhörande Jossans mamma.

Ikväll så blir det Sivans som sagt, ska strax hitta lite ork att välja kläder och allt tillhörande för att kunna se någerlunda Sivansrespektabel ut. Är inte lätt i vintertider dock inte nog med att man ungefär lika blek i facet som snön är vit, räcker att jag går ut utanför dörren en sekund och sen rinner näsan och man blir röd som lille rudolf. Aja tur att det är mörkt därinne. Ska försöka att dricka mig snygg.

"Om du ändå hör med röven kan du väl lika gärna ställa dig upp!"
Haha du är rolig du Memlan.

Pouuuss haj.

Blommig falukorv till lunch?

Trött som jag är sitter jag och glor på min nybäddade säng med nytvättade lakan. Tänkte nog inte till så noga... Ett lila kuddfodral, ett blått och ett med lite rött i.. Hmm aja får försöka att inte tänka på den lilla missmatchen och hoppas på att få ro och somna ändå.

Äntligen onsdag imorgon. Har saknat Sivans så ska dit kramas med golvet. Men först för att förtjäna att gå dit ska jag ha föreläsning mellan 9 och 4, mm får se hur det går.

Näe nu går jag till kojs. Mysigt att somna in i falukorvsdoft tkr jag. Vädrar men får se hur mkt det hjälper. Fläkten till spisen i den här lägenheten är ju sisådär haj.

Som jag gör typ varje år lägger jag återigen upp en bild på en ren från Liseberg.
Oh jag vill ju gå på julmarknad där igen. Nähe hanns inte med iår det inte.
Den är så fin iaf. Lilla renis. ♥

Puss

Kom kom atombomb

Tänkte just skriva om sömnbrist, smygförskyldningar och annat jox men med det pyttelilla vett och den lilla självinsikt jag ändå har tänker jag att det intresserar säkerligen inte alltför många. Dagen har varit lugn och förhoppningsvis ska jag snart ha lite mer energi.





Vad tiden rusar fram. Om 5 dagar är jag tillbaka i Torekov, om 13 dagar sitter jag på ett plan påväg till Wien. Om tio minuter är min tvätt klar om 40 minuter börjar mitt möte innan mitt andra möte om börjar om en timme och 40 minuter. Oj jag blir ju nästan stressad tom..

Musik en dag som idag (Lugnt & Ickejuligt)
Coldplay- 42
Coldplay-  death and all his friends
Patrick Park- Something pretty
Paulo Nutini- Candy
Håkan Hellström- Atombomb ( JA Håkan måste ALLTID vara med på ett litet hörn)

Puss & adjö

Lusselelle lusselelle

Har tittat ikapp på julkalendern. Ja nästan iaf är fortfarande fyra fem avsnitt efter. Men ska nog hinna med i lagom tid till jul. Tänkte påbörja nytt julkalendersmaraton idag om det hinns, det är ju trots allt måndag (Tvkväll hos Jossan). Mysteriet på greveholm planeras det att hinna med iaf. Har röstat på årets låt till grammis nu också, så att jag har rätt att klaga sen om fel låt skulle vinna. Så har jag åtminstone försökt. Det gör man på www.expressen.se. När ni ser de nominerade är det nog ingen surprise vart min röst gick...

Dagens lucka på oioioi. HAHAHA fantastiskt bra! Nu är det bråttom. Paradise.

Puss

I Smålands djupa skogar

Har haft en oerhört fin helg i Nässjö. Så har man sett lite mer av Småland. All skog som nu är helt snötäckt och så otroligt vackert. Helt nytt för mig som vanligtvis bor vid kusten. Vi har ju inte direkt skog. Även om man säger där uppe i skogen inte riktigt att jämföra det är snarare tjugo träd, lite kvistar och några små löv.

Aja mycket har vi hunnit med, blivit fotograferade, varit ute, ätit hos farmor, hälsat på hos både mamma och pappa och sedan avslutat med jubord. Var tillbaka igår em, då hade vi spelkväll. Dock var jag alldeles för trött så jag satt bara och tittade på. Lattjo som man är.


Här är bilden som Micke tog i Nässjö. Aj löv it. Tre pers som gör hela festen.

Känner mig lite smygförskyld så gör mitt bästa för lite kurering. Har varit på en promenix och fått frisk luft och handlat ingridienser för kureringen. Halstabletter,blue active super strong, ni hör ju själva räcker ju att man luktar på den så kommer man att vara friskast i stan. Te. Ska jag försöka dricka. Hittills går det inge vidare. Också pepparkakor givetvis. Så blir jag snäll på köpet. Katchiiing.

Nu gick det förbi en rad sjungandes polishögskolestudenter, fulla? Halvtre en måndag...

Aja nu är det sista veckan innan jag åker till Torekov. Mycket som händer. Ska bli mysigt att komma hem också har inte varit hemma sedan 24:e oktober.. Så lite hemlängtan har jag nog allt.

Xxxxx

Det verkar som att hon överlevt sen sista gången jag såg henne

Tydligen har tiden på min spotify gått ut. Jädra jox. Fast nej klagar inte så mycket lyssnar på vad jag vanligtvis lyssnar på som allra mest på spottan också, Håkan Hellström. Har nu alltså hört hela albumet två steg från paradise ca fyra eller fem ggr allt som allt idag. Har sagt det förr och säger det återigen, jag vet vilken dy hon varit i. Fantastisk låt. Du är fin du Håkan.
"Jag hoppas att du tar hand om henne väl"

Kan ni ju sitta och klura på vad det föreställer... ;)

Vilken är rådjurets favorit kvist?
-Bamb(i)uskott


Förlåt jag kan inte låta bli.. Har för övrigt haft en mysig kväll. Känner mig extra bloggig. Men lär inte hinna blogga ngt i helgen så det är lite i förberedande syfte. Kan även meddela att planerad hemfärd är den 19e för de som håller sig i den skånska trakten och som har intresse av det. Nu- sängen med lite sällskap av Martina Haag tror jag.

På återseende.

julkalender

http://www.oioioi.se/- Bästa julkalendern.

Har dessvärre inte hunnit kika så mycket på årets med gyllene knorren. Har blivit mer Sune. Helt oslagbart.



Decembers nionde dag

Fastnat i en snödriva? Nejdå jag är kvar. Har varit en fartfylld vecka. Planerat redovisning till idag i konsten men som vanligt hann vi inte med det vi skulle så får ta det nästa vecka. Hur kulturellt är det inte att analysera och tolka en tavla när man tänker efter.. Har fått poängen från musikkurserna så det är nu ett komplett avslutat kapitel!

Igår efter att ha skickat in ännu en konstuppgift blev det paradise i vanlig ordning och sedan TP. Min digitala high tech variant. Ikväll är det julmys på Thufvan med lite trubadur, fika, quiz och allt var det nu skulle vara.

Lite lånat bevismaterial för föregående helgens bravader. (Tack Emilia & Jossan & Elin:)




Ja ni ser ju själva. :)

"Ja man önskar ju att man hade så mycket tid för sina barn"
Man kan ju undra vad Frida fick det ifrån.. Tid har du väl och barn har du ju inte ens några..

-Men var är du då?
-Du vet där uppe och så till höger och sen längst bort..
-(..) Jajaja förbi alla böckerna där.

Kan ses som ett under att vi fann varandra med den beskrivningen på bibliotekets boktäta ytor.

Imorgon ska vi på studiebesök med Margareta Smålands museum och Växjö konsthall om jag inte minns helt tokigt. Sedan bär det av till Jossans hemtrakter i Nässjö där hela helgen kommer att spenderas. Får ju nästan lite kultur i överflöd alltså.

Puss påre.

sunday bloody sunday

Så var det söndag igen. Veckans absolut överflödigaste dag. Kommer aldrig mycket bra ur en söndag..Hade en bra kväll igår. Lite för bra. Fin förfest och förfestspel och sedan champange i kön, fint ska det va. Sedan köpte jag och Ida pommes i kebabvagnen. Gång nummer två med nattmat från kebaben. Sa igår att det var mina bäst spenderade tjugo kronor. Nog för att man alltid kryddar på fyllan men det var ju inte helt fel faktiskt..

Sedan satt vi här och facebooksnokade i nästan två timmar och jag fick hicka.. igen! Idag har det varit frukostmöte, biblioteksbesök och en liten middagslur på soffan. Ikväll blir det Sunes jul, tror att det kan mildra min obligatoriska söndagsångest.


Decembers dag fyra

Ljuvligt med lördag igen. Började dagen med lite brunch på Sivans och sedan en tripp till stan, köpt ett par svarta brallor för hundra spänn väldigt behövligt och studentvänligt pris. Ikväll blir det utgång, en två tre fanta och rosè. Nej jag behöver inte sommar för att dricka rosè inte. Brunch på Sivans var guld för övrigt. Mkt att äta, fantastiskt gott & sällskapligt och billigt dessutom. Lätt att rekomendera!!



Köpte en liten julklapp till mig själv idag på stan. Love it!!

Tittade på H&Ms nyheter igår och hur söt är inte den här tröjan på en skala?

Skulle äta middag i lite lugn och ro igår. På något yttert skickligt sätt har jag sedan lyckats slänga en gurka i vattenglaset och idag skulle jag så tjusigt så fixa lite lunch och välter ut hela vattenglaset över diskbänk och spis.. Tycks aldrig lyckas ngt sansat jag. Kaos jämt.





fredag

Kommer fram till samma sak varje gång jag är på bio. JAG HATAR ATT GÅ PÅ BIO. Varför? Allt prasselljud och alla störobjekt. Men filmen var bra. Längtar tills nästa del kommer. Har haft föreläsning hela dagen idag och nu har jag bara varit hemma vilat och hängt med mig själv det är ganska så skönt det också ibland.


En kär ägo. Vi har en jordglod som är till övers hemma i Torekov, skulle
vilja ha hit den. Frågan är bara var den skulle få plats i min lilla lägenhet.
Kanske kan slänga bort allt annat som finns på skrivbordet.. Annars får den
vara i soffan eller varför inte i sängen? Så kan man få sova med hela världen..

Trevlig helg.
Xxxx

Och så var det dan innan fredag.. åter igen..

Hade en mycket mysig miniklassfest igår med jullåtar och glögg och sedan fortsättning med riktning mot Sivans. Tanken var en lugn kväll men med mycket överskottsenergi, skratt och fniss så blev det inte så lugnt ändå. När jag och Jossan skulle gå på dubbeltoan så hittade vi fimpar och upptäckte sen att där inte finns ngt brandlarm!!! Så får passa på att varna alla DET FINNS INGET BRANDLARM PÅ DUBBELTOAN PÅ SIVANS PÅ NEDERVÅNINGEN!!

Dit får man alltså gå helt på egen risk...


Avslutning på maratonet ikväll. Harry på bio!!! :D

Puss & adjö

Första december!!



Snöar titt som tätt utanför mitt fönster!

Tisdagsmorgonspromenix, snöiga och fina Växjö.

Hogwarts?


Och så var lucka nummer 1 öppnad! Har även kikat på årets julkalender,
känner verkligen att jag är i mitt julesse iår.

Övriga händelser idag är att jag har haft föreläsning, sedan suttit hemma och läst om konstskåp, det låter kanske inte så lockande med ett skåp fyllt med konst. Men jag är imponerad jag. Har även passat på att handla och se till att fylla kylen igen. Ikväll blir det Sivans. Chillkväll & umgås. Är tanken.

Vad skulle hända om både jag och Frida fastnade i en liten gränd?
Det skulle bli fridfullt...

Näe nu är det slut på att glida omkring bäst att man börjar skriva för glatta livet så att man inte halkar efter..

Xxx

RSS 2.0